Vistas de página en total

martes, 3 de enero de 2012

Cultura
Imprimeix
Binta Ndao retrata l'altra cara de la immigració a «Estimat germà meu»
16/08/09 02:00 - Girona - x. castillónemail protegit
[Binta Ndao, en una imatge recent. Foto: JORDI SOLER.]
Binta Ndao, en una imatge recent. Foto: JORDI SOLER.
1
Notícies de ...

* Girona
* Figueres
* L'Escala

«El que intento amb aquest llibre és que la gent pensi que aquell immigrant que menyspreen també té una família i que és ell qui ho passa més malament en un país estrany», diu l'escriptora d'origen senegalès Binta Ndao sobre el seu últim llibre, Estimat germà meu. El llibre, que combina poesia i teatre amb fragments en diferents llengües –català, castellà, wòlof (senegalès), alemany i francès–, narra la història de Seydou, un jove senegalès que, enlluernat per les imatges de riquesa i prosperitat que li arriben d'Europa i Amèrica, decideix emigrar. «No és un noi ric, però viu bé al seu país. I en canvi decideix marxar a un país estranger, en una època de crisi i en una situació de racisme creixent, sense conèixer-ne l'idioma ni tenir una formació adequada. El missatge és que molt sovint no valorem el que tenim a casa fins que ho perdem. I per això cal que la gent s'ho pensi bé abans d'emigrar», comenta l'escriptora.

Binta Ndao també aprofita aquest llibre autoeditat per fer una mica de pedagogia sobre el Senegal –la geografia, les institucions polítiques i les religions que conviuen en aquest país africà.

Filla de l'escriptor Cheik Aliou Ndao, Binta ha publicat altres llibres, com ara Corazón y alma i La meva tornada a les arrels. Aquest nou llibre es pot comprar a llibreries, bars i botigues de l'Escala, Girona i Figueres, i també es pot trobar a diverses biblioteques públiques.

1 comentario: